2012. május 23., szerda

Social Poll – nyereményjáték alkalmazás ingyen!

Social Poll játék lényege igen egyszerű: feltehetünk egy kérdést az olvasóinknak, majd válaszlehetőségeket adhatunk meg, melyekből egyet kell kiválasztania a felhasználóknak. A játékban való részvételhez a játékosnak meg kell adnia a nevét és az email címét. A játék szervezője minden válaszról email értesítést kap, benne a játékos nevével, email címével és a válasszal.
Az oldal adminisztrátorai első telepítéskor egy előre feltöltött tartalommal találkoznak, melyet elemenként módosítva szabhatják teljesen személyre maguknak. Nézzük gyorsan végig, miket kell beállítani egy saját játék összeállításához!

Általános Beállítások

Az első részben az alkalmazás általános beállításait kell elvégeznünk:

  • Alkalmazás élesítése: alapállapotban kikapcsolt, a rajongók addig nem látják az általunk feltöltött tartalmat, amíg nem állítjuk át “Igen”-re. Amíg nincs átkapcsolva, minden rajongó a default feltöltött szöveget látja majd.
  • Rajongók megkülönböztetése: lehetőségünk van arra, hogy más tartalmat jelenítsünk meg azoknak, akik még nem rajongóink (pl: “Kattints a Tetszikre, ha játszani szeretnél!”). Ehhez ennél a pontnál az “Igen” választ jelöljük, majd az alatta levő zöld gombra kattintva szerkesszük meg a nem rajongóknak szóló tartalmat.
  • E-mail cím: erre a címre fognak érkezni a játékosok válaszai

Stílus beállítások

  • Fejléc: lehetőségünk van az alkalmazás tetejére egy képet beilleszteni fejlécként. Ha élni akarunk a lehetőséggel, akkor itt kapcsoljuk be, majd lentebb a képre mutatva a megjelenő ceruza ikonra kattintsunk és töltsük fel egyedi képünket.
  • Háttérszín: Egyedi háttérszínt adhatunk meg alkalmazásunknak. Kattintsunk a beviteli mezőre és válasszuk ki a megfelelő színt.
  • Háttérkép, háttérkép ismétlődés, pozició: amennyiben úgy gondoljuk, akár képet is feltölthetünk háttérként, melyet különböző ismétlődéssel, elrendezéssel is beletehetünk az alkalamzásba

Kérdés/Válaszok

Itt adhatjuk meg  a játék kérdését, illetve a lehetséges válaszokat.
Fontos, hogy a válaszokat sortöréssel (Enter) válasszuk el egymástól! Célszerű 2-4 válaszlehetőséget megadni a kérdéshez, annál több már ronthat a játék hatékonyságán. Ha bevittük az összes választ, kattintsunk a zöld, mentés gombra.

Tartalmi elemek

A fejléc képe alatt lehetőségünk van írni egy rövid leírást is a játékhoz, mely a kérdés fölött jelenik meg. Ezt a szöveges mezőt a default szövegre mutatva a bal fölső sarokban megjelenő ceruza ikonra kattintva szerkeszthetjük.
Ha itt megírtuk a szöveget, már csak a játékszabályzatot kell elkészítenünk, mely az alkalmazás legalján található. Szerkeszteni ugyanúgy tudjuk, mint fenti szöveget:
Amikor ezzel is készen vagyunk, már semmi más dolgunk nincs, mint élesíteni az alkalmazást a legfölső menüpontban és nekikezdeni a saját, szabályos nyereményjátékunknak!
Az alkalmazást innen éritek el, egyelőre teszt verzióban:http://www.facebook.com/besocial.hu/app_216675091776877
Forrás: http://besocial.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése